MimoKinderboeken

Het overlijden van een dierbare is voor iedereen een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Als ouder of verzorger van jonge kinderen heb je niet alleen te maken met je eigen verdriet, maar ook met dat van een kind. En hoe ga je daar mee om? Hoe maak je het bespreekbaar zonder het meteen ook heel erg zwaar te maken? Het verlies waar een kind het snelst mee te maken krijgt, is het verlies van een opa of een oma. Maar soms komt het nog dichterbij: als mama overlijdt, of papa, of een broertje, of een zusje. In de Mimo kinderboekenserie verliest de hoofdpersoon dezelfde dierbare als het kind. Er zijn zes boeken en elk boek draait om het verlies van een ander familielid: om het verlies van opa, oma, mama, papa, een broertje of een zusje.

Het bijzondere is dat u tijdens het voorlezen de naam van het kind kunt invul- len, waardoor het zelf ook een rol speelt in het verhaal.

Verder zijn er nog wat activiteiten en handvatten aan het boek toegevoegd, zoals een emotie-thermometer en kleurplaten. Dit kan het rouwverwerkingsproces ondersteunen.

Neem contact op