Urnen

Wat doen we met de as van een dierbare na de crematie? Als er niet wordt gekozen voor het verstrooien van de as, dan kiest men vaak voor het bewaren in een urn. Veel mensen kiezen dan voor de traditionele variant, of de urn waarin de as zit wanneer deze uit het crematorium wordt opgehaald. Helaas zijn dat vaak niet de mooiste. Met als gevolg dat sommigen deze urnen ook niet prettig vinden om zomaar in de huiskamer te plaatsen. Gelukkig zijn ze er tegenwoordig in alle vormen, maten en vooral: materialen. Van keramiek, van metaal, van glas, van hout, noem maar op. En dat maakt dat er ook heel veel vormen mogelijk zijn. Er zijn decoratieve urnen in de vorm van bijvoorbeeld een dier, een bloem, een kei of een druppel. Ook zijn er schemerlampen waarvan de voet een urn is. Het hoeft er tegenwoordig dus niet meer uit te zien als een urn. Zo kunt u een urn uitzoeken die bij u en uw overleden dierbare past. Een urn die als het ware als een sieraad aan het interieur kan worden toegevoegd.

Maar er is nog veel meer mogelijk. Was de overledene een buitenmens? Een natuurliefhebber pur sang? Of een fervent watersporter? U kunt er in dat geval ook voor kiezen om de as te bewaren in een zogenaamde aarde-urn of een water-urn. Deze varianten zijn speciaal gemaakt om buiten te plaatsen. De as wordt dan geleidelijk aan de natuur wordt afgegeven.

Uiteraard hebben wij in onze showroom een uitgebreid assortiment urnen voor u staan om te bekijken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt gewoon bij ons binnen lopen.