Urnengraf

Een urn mag ook begraven worden. Er zijn twee mogelijkheden om een urn te begraven. Zo kan de urn worden bijgezet in een bestaand familiegraf. Maar het is ook mogelijk dat u kiest voor een zogenaamd urnengraf. Deze urnengraven bevinden zich vaak op een apart gedeelte van de begraafplaats.

Een urnengraf verschilt eigenlijk niet van een gewoon graf. U mag hier dus ook gewoon een monument op plaatsen. Dit kan, net als bij een familiegraf, in combinatie met een liggende omranding, een zogenaamd tuinvak. Dit tuinvak is eventueel op te vullen met planten, maar ook met monumentopvulling zoals steentjes, schelpen, grind, edelsplit of houtsnippers. Uiteraard kunnen wij u adviseren in de juiste keuze qua monumentopvulling.

Een urnengraf is echter ook gebonden aan bepaalde maten. Een urnengraf is een stuk kleiner dan een normaal graf en dat brengt dus met zich mee dat het monument ook niet te groot kan zijn.

Vaak kiest men voor een gedenktegel. Maar dat hoeft natuurlijk niet. U kunt ook een zwerfkei op het urnengraf plaatsen. Of een steen in de vorm van een hart of een boek. U bent vrij om een monument te ontwerpen, mits u maar binnen de gestelde maten blijft. Bij Uniek kunnen wij voor u achterhalen welke maten er op de betreffende begraafplaats worden gehanteerd.

Bij Uniek Monumenten hebben wij altijd 120 gedenktegels in onze showroom op voorraad. Deze gedenktegels hebben wij in verschillende steensoorten, behandelingen, kleuren en maten. Ook hebben we voorbeelden van verschillende soorten belettering. U ziet meteen wat het effect van een lettertype op een bepaalde gedenktegel is. Doordat wij het monument in onze eigen werkplaats vervaardigen is het binnen 1 week klaar om geplaatst te worden. Komt u gerust eens langs in onze showroom om de verschillende gedenktegels te bekijken. Mocht u ervoor kiezen om zelf een ontwerp te maken, dan denken wij graag met u mee.

Neem contact op